Tudjátok milyen jelentősége van az esküvőn, és mit szimbolizál a polgári szertartáson a GYERTYAGYÚJTÁS és a HOMOKÖNTÉS?

Gyertyagyújtás_polgári szertartás_Brill Esküvő

Számos esküvői hagyomány létezik és ahány pár, annyi az elképzelés a polgári szertartás és az esküvői hagyományok ápolásának tekintetében is.

Mit szimbolizál a GYERTYAGYÚJTÁS?

A tisztaság és a szeretet lángja, amely a két külön élet egyként való összeforrását jelképezi. Gyönyörű és látványos momentuma az esküvőnek.

Esküvői tipp

Amennyiben a polgári szertartást a szabadban tervezed, vagy olyan lugas, félig nyitott helyen, ahol a széljárás befolyásolhatja a gyertya meggyújtását, akkor inkább a homoköntést javasolnám számotokra esküvőtökön.

Azonban, ha megfelelőek a szélmentes körülmények, abban az esetben javaslom számotokra, hogy önmagatok válasszátok, és vásároljátok meg a fehér esküvői gyertyátokat. Személyesebb és szívetekhez közelebb álló lesz. Másrészt figyeljetek arra is, hogy a gyufásdobozt, vagy öngyújtót is dekoráljátok, helyezzétek esküvői desing köntösbe. 🙂

Milyen jelentősége van a HOMOKÖNTÉSNEK?

Esküvőszervezés_Brill Esküvő

Gyakorlatilag hasonló a szimbolikus jelentősége a gyertyagyújtásnak is, csak annyiban különbözik, hogy egy örökkön tartó változatos, színes életet tükröz, amely a homokszemek összeöntésével az egyé válást és az összetartozást jelképezi.

Esküvői tipp

Ha a homoköntés szépséges esküvői hagyománya mellett döntötök, ne felejtkezzetek meg beszerezni a két egyforma és a nagyobbik üvegformát, mely zárható kupakkal vagy anyaggal rendelkezik. Továbbá a két színű homokot sem, melyet az igen kimondása után a szertartás alatt önthettek egy üvegcsébe.

Akármelyik összetartozás szimbólum mellett döntötök esküvőtökön, fordítsatok figyelmet arra is, hogy minden kellék ott legyen a szertartáson, és az esküvői helyszínnel és a dekorációval összhangban legyen.

“Ezer év is kevés, igen kevés nekem, pár perc is hosszú, ha nem vagy velem. Hunyd le a szemed, és érezd ott égek benned, lobbanjunk együtt szerelmes lázba, hiszen egy életre elhoztam neked.” (Mev: Összetartozás)