ceremóniamester

A tökéletes esküvői cipő kiválasztása a menyasszony és a vőlegény álomszép megjelenéséhez!

Igencsak széles a választék a cipők tekintetében és a minőségi szolgáltatások között is. Ezért érdemes először körbenézni, keresgélni, hogy ki-ki a maga pénztárcájának és igényeinek megfelelően válasszon esküvői lábbelit magának.

Mire érdemes oda figyelni, amikor menyasszonyi- és vőlegény cipőt keresünk? 

  • A cipő harmonizáljon a ruha színével, legyen az a menyasszony,- a menyecske vagy a vőlegény ruhája.
  • Gondoljunk arra is, hogy a magas sarkú cipővel, ne haladjuk meg a vőlegény magasságát.
  • Vigyázzunk arra, hogy az esküvői cipőnk talpa ne csúszós műanyag legyen.
  • Amennyiben rövid esküvői ruhát választasz, előnyös, ha az esküvői cipő pántnélküli, így hosszabbítja, nyújtja, kecsesíti lábunkat.
  • Kényelmes legyen, tudjunk benne járni, ne nyomjon sehol sem, ne legyen nagy, de ne is szorítson.
  • Figyeljünk oda milyen a belső anyaga, a szatén, műbőr és bőr belső kiváló nedvszívó hatású, így elkerülhetjük, hogy csúszkáljon az esküvői cipőben a lábunk.

Tippek

  1. Tudom milyen érzés az, amikor az ember „beleszeret” egy cipőbe. Gyönyörű, pont olyan amilyet megálmodott vagy még annál is szebb, bár pontosan tudja, hogy fél órán belül még az ülésnél is fájdalmat fog okozni számára. Mit lehet ilyenkor tenni? Az esküvői fotókhoz vedd fel álombeli cipődet, utána pedig a második helyezettet hordjad.
  2. Lehet-e, illik-e elől nyitott esküvői cipőt vagy szandált választani az esküvőre? Személyes véleményem alapján igen, bár érdemes odafigyelni, hogy a menyasszony lába is kellő képen ápolt legyen. Érdemes pedikűröshöz elmenni és francia lakkot tetetni a körömre az esküvőt megelőző napokban.
  3. Vigyünk magunkkal cserecipőt a nagy napra. Ezt főleg a menyasszonyoknak javaslom. Sokszor előfordult már esküvőkön, hogy a menyasszony alig tudott menni az esküvői cipőjében úgy feltörte a lábát. Érdemes egy laposabb sarkú, jól bejáratott és kényelmes cipőt bekészítenünk hajnalra.
  4. Sokan azt hiszik, ha az új cipőjükben egy fél órát sétálnak otthon, azzal bejáratják, betörik esküvői lábbelijüket. Sajnos ez általában nem válik be. Ezért javaslom számotokra, hogy esküvői táncpróbára vagy az esküvőt megelőzően járjatok benne több órán át.
  5. Amennyiben lehetőségetek van rá, vásároljátok esküvői cipőtöket, tánckellék szaküzletben. A táncos cipők kifejezetten minőségi anyagokból készülnek, hogy tökéletes megjelenést és komfortérzetet biztosítsanak viselőjüknek.

Izgalmas esküvői előkészületet minden kedves menyasszony és vőlegény számára!