Esküvői ruhát választani igazán örömteli elfoglaltság és óriási élmény. Ebben próbálok segítséget nyújtani, tanácsot adni számotokra, hogy mire kell odafigyelnetek a ruhapróba,- a kölcsönzés vagy a varratás során.

A menyasszonyi ruhák anyaga sokféle lehet: selyem, szatén, organza, taft, selyem-shantung, muszlin, de készítettek már süteményből is esküvői ruhát.

esküvő

 1. Nézz jól körbe interneten a ruhaszalonok kínálatát illetőleg. Érdemes messzebbre is elutazni ruhapróbára. Sokszor a távolabbi esküvői ruhaüzletekben kedvezőbb árfekvéssel találkozunk, mint Budapesten.
 2. Válassz ki hat-hét szalont, amelyek a legszimpatikusabbak számodra.
 3. Mielőtt elindulnál, érdeklődj telefonon a kiválasztott szalonoknál, hogy be tudsz-e jelentkezni egy időpontra, amikor csak veled foglalkoznak.
 4. Kérdezd meg a telefonos érdeklődésnél, hogy felszámítanak-e díjat a ruhapróbáért, ha igen, akkor ezt beszámítják-e kölcsönzés esetén?
 5. Hívd el magaddal a ruhapróbára édesanyádat, barátnődet, hiszen több szem többet lát. Tanácsot tudnak adni, lefotózni téged és mindemellett az esküvői előkészületeidnek is részesei lehetnek.
 6. Fontos, hogy a ruhaválasztás során, hogy az alkatunkhoz keressünk megfelelő sziluettet.
 7. Annyi ruhát próbálj fel, amennyit csak szeretnél! Így tud kialakulni igazán az elképzelésed, hogy mi áll rajtad a legjobban és mi előnyös számodra leginkább.
 8. Bátran próbáld fel azokat a menyasszonyi ruhákat is, amelyek a fogason lógva nem tetszenek, de felvéve egészen másként mutatnak rajtad.
 9. Az esküvői ruha anyagának kiválasztásakor figyelj, hogy a nagy melegben lehetőleg természetes anyagokat viselj, mert jobb a légáteresztésük és kellemesebb viselet.
 10. Hallgass a ruhaszalon alkalmazottjának tanácsaira, hiszen régóta ruhákkal foglalkoznak, ezért sokszor már ránézésre is tudják kinek mi áll jól.
 11. Ha mégsem találjátok meg azt a ruhát, amibe „beleszerettetek”, ne kapkodjátok el a döntést, mert rengeteg a szalon, a ruhakínálat és előbb-utóbb rátaláltok az álomszép menyasszonyi ruhátokra.
 12. Miután rátaláltál a legpompásabbra, ellenőrizd le, hogy belül hány pánt tartja a ruhát! Sokszor hajlamosak a szalonok lespórolni ezeket a nagyon fontos kiegészítőket! Egy nehezebb fodros, habos-babos vagy akár görög szabású ruhát, körülbelül 3 pánt kell, hogy tartson! Ragaszkodjatok ehhez! Jó tanács! Sajnos, amikor a saját esküvőmre készültem egyedül mentem sokszor a ruhapróbára, nem kaptam tanácsokat, hogy mire figyeljek, ezért a görög szabású meseszép ruhám az egész esküvő alatt csúszott folyamatosan lefelé. Eléggé elrontotta a kedvemet az esküvőmön és folyamatosan ezzel kellett foglalkoznom. Sovány vigasz volt, hogy másnap a ruhaszalon kártérítést fizetett, mert összesen csak egy pánt tartotta belül a ruhámat.
 13. Kérjetek anyagmintát a szalontól, így a kiegészítők kiválasztása is egyszerűbb lesz.
 14. Ha megvan az esküvői cipőtök vigyétek el a próbára, hogy a megfelelő hosszra tudják igazítani ruhátokat, másfelől minél többször viselitek cipőtöket, annál hamarabb betörik számotokra a nagy napra.
 15. A ruhakölcsönzés szerződésénél figyeljetek oda, hogy ne csak a szalon érdekei legyenek feltüntetve, hanem a   tiétek is!

esküvői ruha

Díszítésként használhatsz tüllt, csipkét, swarovszky kristályt, féldrága-és drágaköveket, gyöngyöket és szalagokat.

A vásárolt vagy varratott menyasszonyi ruha előnyei.

 1. Manapság gyakran a bérleti díj nem sokkal alacsonyabb a varratási, vásárlási árnál.
 2. Egyedi ötleteink, igényeink válnak valóra, így olyan esküvői ruhánk lehet, mint senki másnak.
 3. A vőlegény mellénye, nyakkendője, néhány estben akár egész ruházata ugyanabból az anyagból készülhet, mint a menyasszonyi ruha, így teljes lehet a harmónia a két ruha között.
 4. Ha kalapot, hajdíszt, cipőt is készíttetünk, szintén bevonható a vásárolt anyaggal.

Varázslatos előkészületet!

esküvői ruhapróba