Esküvőre készülsz te is? De nem tudod milyen ruhát és kiegészítőt viselj meghívott vendégként? 

 

Sokaknak fejtörést okoz, hogy mit vegyenek fel az esküvőre. Egyáltalán mit illik, mit nem illik viselni a nagy napon?

 

Mint esküvői szolgáltató ceremóniamesterként és szertartásvezetőként is mindig odafigyelek a megjelenésemre. Visszafogottan, decensen, de mégis elegánsan érkezem. Viszek magammal váltóruhát és cipőt is, felkészülve a váratlan helyzetekre.

 

Vegyük sorra, mi az, amit nem illik felvenni egy esküvőn a szokások alapján. És vegyük sorra azt is, hogy mi az, amire érdemes odafigyelni a megjelenést illetőleg a nagy napon.

 

 

 1. FEKETE – Az egyszínű fekete ruha, kosztüm a gyász színe, ezért érdemes valamilyen kiegészítővel feldobni, akár egy övvel, boleróval, színes nyaklánccal, karkötővel, kalappal.

 

 1. FEHÉR – Az egyszínű fehér ruha a menyasszony ruhájának színe, ezért nem illik teljesen fehér ruhában megjelenni az esküvőn.

 

 1. PIROS – A piros szín a hagyományok alapján a menyecskeruha színe, ezért nem illendő egyszínű piros ruhát viselned.

 

 1. TÚLZOTTAN KIVÁGOTT RUHA és a NAGYON MINIRUHA túlzott megjelenés.

 

 1. Érdemes megkérdezni, hogy van e meghatározott DRESS CODE, elvárt megjelenés az esküvőn. Mint például, ha egy elegáns kastélyban van az esküvő, akkor kis- és nagyestélyit, frakkot, smokingot ajánlott viselni. Egy pajta esküvőn koktélruha, laza elegáns megjelenés célszerű.

 

 1. Egy egyszerű szabású, akár egyszínű ruhát könnyen FELDOBHATSZ boleró, nyaklánc, körömlakk, erősebb smink, színes cipő, öv, kalappal egyaránt.

 

 1. FEKTESS HANGSÚLYT A CIPŐDRE, hogy mit veszel fel, hiszen a vacsoráig célszerű elegánsabb cipellőt viselni. Majd azt követően, ahhoz, hogy ne törje fel a lábad, tanácsos átcserélned egy kényelmes cipőre, hogy önfeledten tudd élvezni az esküvői bulit is.

 

 1. Figyelj oda a megjelenésedre, mert NEM ILLIK ALUL ÖLTÖZÖTTEN, például pólóban, sortban, atlétában megjelenni az esküvőn.

 

 1. Nézd meg az időjárás előjelzést, és tudakold meg, milyen helyen lesz az esküvő. Fontos, hogy TUDATOSAN KÉSZÜLJ FEL az esküvőre. Ha szabadtéren van az esküvő érdemes a napsütésre, melegre felkészülve esernyőt, legyezőt vinned magaddal. Tópartnál és víz körül, vagy akár nyitott esküvői helyszínen napközben is, de főleg este hűvös lehet, ezért fontos csereruhát, blézert, bolerót és zárt cipőt vinned magaddal.

 

 1. A KÉNYELMES VISELET rendkívül fontos, hogy ne legyél feszélyezett.

 

 1. A VÁLTÓRUHA praktikus megoldás, hiszen ha leeszed vagy beleizzadsz a ruhádba, könnyedén le tudod cserélni.

 

13.  Az esküvőn mindenki a legszebb szeretne lenni, de tanácsos megfogadni, hogy NE ÖLTÖZD TÚL A                                  MENYASSZONYT, mert mégis csak az ő megismételhetetlen nagy napja.

 

14.  Amennyiben trendi szeretnél lenni az esküvői megjelenéseddel, javaslom, öltözz össze a pároddal, így még                     stílusosabban tudtok érkezni az esküvőre.

 

15. Mindenkinek csak ajánlani tudom a felsorolt tippek mellett azt az elengedhetetlen szempont, hogy

      ÉREZD JÓL MAGAD AZ ESKÜVŐN és persze azt is, hogy LEGYÉL TE A LEGELEGÁNSABB! :- )

 

 

        

 

 

Képek forrása: Greenvelope