Esküvőre készülsz, és nem tudod, milyen táncot táncolnál a nagy napon?

Egy kis segítség minden kedves jegyespárnak az esküvői tánc kiválasztásához, a táncoktatás felkészítéséhez! 🙂

Fontos, hogy olyan táncot válasszatok, amely a stílusotokhoz, beállítottságotokhoz közel áll.

esküvői tánc_Brill Esküvő

Amennyiben nem ismered a TÁNCOKAT érdemes megnézned Youtube-on a táncnemeket. Írd be a keresőbe, például hogy bécsi keringő, salsa, rumba, táncmix, rocky, cha-cha-cha, showtánc…stb.

Miután egy kissé tájékozódtatok, utána vegyétek fel a tánctanárral a kapcsolatot, amennyiben szeretnétek táncórákat venni a tánclépések és a koreográfia elsajátításához.

Kérjétek ki a táncoktató véleményét a táncnemet, a koreográfiát, és a zenéket illetőleg is.

Amennyiben önmagatok tanulnátok meg a táncot, érdemes egyszerűbb, de látványos koreográfiát kinéznetek a Youtub-ról és betanulnotok lépésről-lépésre.

Az esküvőre való felkészülést kényelmes ruhában és cipőben kezdjétek. Fontos, hogy az elején ne arra figyeljetek, hogy feszélyez benneteket a szűk nadrág, ing, vagy a magassarkú cipő. A tánc élvezetére, a koreográfia elsajátítására koncentráljatok, hogy maguk a táncpróbák is felejthetetlen élményt nyújtsanak, sok kacaj közepette.

Esküvőre tánc ötletek

Nyitótáncnak bécsi keringő, angol keringő, lassúzás kicsit megkoreografáltan.

Valamilyen romantikus vagy keringő zenére egy kis bevezetés, megtévesztés, utána pedig át lehet váltani meglepetés szerűen a Dirty Dancing-re, vagy bármilyen más táncra, mint például egy táncmixre, ahol több látványos és más stílusú táncot adhattok elő.

Táncolhattok latin táncokat, tánc mixeket, musical- vagy film jeleneteket…stb.

Brill Esküvő_tánctanítás

Tipp, ötlet, praktika

  • Érdemes olyan táncot táncolni nyitótáncnak, amelyet keringő ruhában el tudsz táncolni.
  • Általában a vacsorát követően szokták az esküvői párok a nyitótáncot táncolni, mert a násznép az esküvői pár táncát követően kezd el táncolni az esküvőn.
  • A meglepetés tánc után a vőlegény odakísérheti a feleségét az apósához, önmaga pedig felkérheti az anyósát egy kellemes lassú számra. 🙂 Utána indulhat is a buli egy ritmusos zenével!
  • A meglepetés tánchoz válasszatok a zene és a koreográfiához illő ruhát, színeket, kiegészítőket, design elemeket. Fokozza a hatást, és a látványt is egyaránt.
  • Amennyiben olyan táncot választotok, melyet esküvői ruhába elég körülményes lenne eltáncolni, akkor javaslom nektek, hogy menyecskeruhában táncoljátok inkább éjfél környékén.
  • Ne felejtsétek, hogy a legjobb és legütősebb tánc is unalmassá válik, ha túl hosszú.
  • A legideálisabb választás, ha egy koreográfia 4 perces, abban az esetben, ha a nyitórész is benne van, ha csak például a tánc-mixet, latin táncot nézzük, amit táncoltok, akkor elég, ha 2-3 perces.
  • Magyarországon is teret hódit már a Flashmob, nemcsak a tereken, de az esküvőkön is egyaránt. Nagyon látványos és interaktív ötlet, mert előzetesen a násznépet is be lehet vonni, a koreográfiát együtt betanulni, és az esküvőn előadni, a szakaszosan felépített, és a végén együtt előadott meglepetés táncot.

A lehetőség tárháza nyitott, a zene választék szinte határtalan, úgyhogy már csak arra van szükség, hogy elhatározzátok magatokat, és belevágjatok, nekikezdjetek, hogy káprázatosan TÁNCOLJATOK ESKÜVŐTÖKÖN!