Hogyan legyél boldog még akkor is, ha esetleg szakad az eső az esküvődön?

Kedves Menyasszonyok és Vőlegények ez az egyetlen dolog, amit nem tud sem egy szertartásvezető, ceremóniamester, vőfély, de még egy esküvőszervező sem megváltoztatni, mivel az égi áldás a választott nagy napra kiszámíthatatlan.

szertartásvezető-brill esküvő-1

Egyik évben az esküvők melyeket szerveztem tavasszal, április-május környékén verőfényes napsütésben átlagosan 20-25 fok közötti hőmérséklet között zajlottak sikeresen.

Az idei évben 2016-ban sajnos a tavasz is jó későn érkezett meg, és mondhatjuk, hogy a nyár is igen sokat váratott magára.

Az esküvő napját hosszas s boldog készülődés előz meg, hiszen minden házasulandó pár a legszebbet és a legjobbat szeretné kihozni a nagy napból, ahol az esküvői násznépnek a legfinomabb ételeket, italokat biztosítja szépséges környezetben. Mindemellett látványos dekorációt készít, köszönetajándékkal és számos meglepetéssel s kedves odafigyeléssel várja és halmozza el vendégeit.

Megtervezi és előkészíti ceremóniamesterrel, esküvőszervezővel a csodálatos esküvőjének minden pillanatát. Ki ne szeretné, hogy a NAGY NAP tökéletes legyen?

Minél jobban közeledik az esküvő napja, annál inkább figyeli az időjárás előrejelzéseket, nehogy a kreatív fotózást vagy a szabadtéri polgári,- akár egyházi szertartást befolyásolja a rossz idő, az esőzés.

Higgyétek el, nem a verőfényes napsütéstől, vagy a szakadó esőtől lesz jobb, rosszabb, sikeresebb vagy emlékezetesebb az esküvőtök. Szertartásvezetőként, ceremóniamesterként, esküvőszervezőként is az a sok-sok éves tapasztalatom, hogy igazából mindez nem számít.

Persze ilyen esetben a menyasszony egy picit csalódott, hogy miért nem az ő esküvőjén van napsütés, akiknél meg 38 fok van, azok vágynak a hűvösebb szellőre s időre. A tengernyi előkészület, apró odafigyelés, káprázatos kültéri dekoráció s a számtalan ötlet, amit kitaláltak s megvalósítottak  a jegyesek az esküvőjükre, azokat sajnos át kell szervezni az időjárás viszontagságaihoz, és az adott helyzetben a lehető legjobb megoldást megtalálni a nagy napon.

     szabadtéri esküvő-brill esküvő-2  esküvőszervezés-brill esküvő-3

Akkor mitől lesz mégis káprázatosan szép és fergeteges hangulatú egy házasulandó pár esküvője?

Attól, hogy megélitek a szeretetteljes pillanatot, a lényegét a házasságkötésnek, hogy miért kötitek egy életre össze az életeteket, miért nem akartok tovább egy percet sem szerelmetek nélkül szimplán párkapcsolatban élni. Ilyenkor is végig kell gondolni, hogy mi az igazán fontos, és mi az, ami csak külsőség! Mások irigykedve gondolnak arra, hogy az ő életükben még a választott herceg, vagy hercegnő sincs a láthatáron és mit nem adnának, ha akár szakadó esőben, szélben, hidegben köthetnének boldogan házasságot!

Ha ez esetleg bárkit megnyugtat, egy kis kulissza titok, én is esős időben mentem férjhez, és káprázatosan boldog voltam, vagyok! 🙂

esküvői hangulat-brill esküvő-4

Ötletek eső esetén a házasulandó párok és a násznép felé

  • Esküvőnk napjához csak az igen és a pozitív szavakat használjuk, mint például “jó idő lesz”, “minden fantasztikusan alakul”
  • Álljunk mindig rugalmasan az esetleges változásokhoz
  • Készüljünk B tervvel eső esetére a kreatív fotózáshoz, kültéri szertartáshoz, lakodalomhoz
  • Gondoskodjunk előre az alábbi kellékről: bolero, esernyő, gumicsizma, szexi esőkabát, váltócipő, csinos váltóruha és a választott ruhánkhoz illő stóla, melegebb ruhadarab s pálinka 😉
  • Legyünk mi is partnerek a jó hangulat megteremtésében
  • Ne azt sulykoljuk az friss házasok felé, hogy milyen kár, hogy ilyen esős, hűvösebb idő van, hanem ragadjuk meg a pozitív oldalát a dolgoknak
  • Készítsünk esőcseppes, esernyős, gumicsizmás képeket, igencsak emlékezetes és látványos fotók lesznek belőle

esküvői nyitótánc-brill esküvő-5

S minden esetben érezzük jól magunkat!

lakodalom-brill esküvő-6

Úgyhogy kedves jegyespárok, ép most házasulandók, KALANDRA és VIDÁMSÁGRA FEL!