A tökéletes és finom esküvői torta

tokeletes_eskuvoi_torta_brill_eskuvo

Hamarosan közeledik esküvőtök és azon tanakodtok, hogy milyen esküvői tortát válasszatok a nagy napra?

Ceremóniamesterként szebbnél-szebb és finomabbnál-finomabb cukrász alkotásokat volt és van szerencsém megkóstolni.

Az esküvői torta kiválasztása nem egyszerű feladat. Rengeteg cukrászda kínálja művészi kinézetű tortakölteményét, számos variációban és ízesítési lehetőséggel.

Milyen a 2016-os esküvői torta trend? Erre a kérdésre nehéz lenne választ adni, mert mindig kicsit másként, vagy más színekkel és formákkal rukkolnak elő a cukrászmesterek.

Az esküvői torta díszítésnél igen közkedvelt a pillangó, a masni és a virágmotívum megjelenítése bár manapság sokan választanak csíkos vagy pöttyös esküvői tortát is!

Tipp, ötlet, praktika

Hogyan válasszátok ki a tökéletes esküvői tortát? Mire kell odafigyelni?

1. Javaslom számotokra, hogy a menyasszonyi tortát az esküvői dekoráció színéhez és az esküvő tematikájához igazítsátok.

2. Ne csak a násznépre gondoljatok, hiszen úgysem lehet mindenkinek megfelelni, ezért olyan tortát válasszatok, melyet ti önmagatok is szerettek.

3. Vegyétek figyelembe az időjárási körülményeket, mivel nyáron a 36 fokos kánikulában a túrótorta hamar megsavanyodik, ezért kérjétek ki a cukrász véleményét, a választott ízvilággal kapcsolatosan.

4. Legyetek körültekintőek a szállítással kapcsolatosan is. Amennyiben messziről rendelitek a tortát, abban az esetben kérjétek, hogy az esküvői tortát 3-4 órával a ceremónia előtt szállítsák a lakodalom helyszínére.

Sajnos előfordult már az egyik esküvőn, ahol ceremóniamester voltam, hogy az esküvői torta szállító kocsi defektet kapott és a megrendelt torta összedőlt. Ilyen esetben is kell egy B terv. Fontos, hogy ne essetek pánikba. Ceremóniamesterként ezt a helyzetet egy közeli cukrászdából hozatott tortával oldottam meg. Persze nem volt olyan meseszép remekmű a torta, mint amelyet az ifjú pár előzetesen megrendelt, azonban mégis csak volt menyasszonyi torta és tortavágás is az esküvőn. 🙂

5. Az esküvői, menyasszonyi tortát a szállítást követően ellenőrizzétek le vagy ellenőriztessétek le azzal, aki számotokra átveszi. Sajnos szállításkor előfordulat, hogy megcsúszik, vagy betörik a torta, mely a cukrászda költségeit terheli.

6. Érdemes azzal a cukrászdával a lakodalom helyszínére szállítatni a tortát, ahonnan rendeltétek. Ennek több praktikus oka is van. Első sorban az, hogy hűtőkamrás autóval hozzák számotokra, másrészt szakszerűen szállítják.

7. A menyasszonyi tortán igazán látványos marcipánból vagy egyéb anyagból a vőlegényi és menyasszonyi figura és a tortán elhelyezett tűzijáték is.

Izgalmas esküvői torta választást és még finomabb falatozást kívánok hozzá esküvőtökön!