Mi lesz a koronavírus időszakában a házasulandó párokkal?

Szomorúan írom a sorokat, hiszen minden jegyespárt és esküvői szolgáltatót teljesen váratlanul ért a a COVID-19 járvány rohamos terjedése.

Magyarország Kormánya 2020. március 11-én kihirdetett vészhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedések hatályát, a cikk megírásának időpontjában már meghosszabbította.

A vészhelyzetre való tekintettel semmiféle táncos-zenés mulatságot nem lehet megtartani és az azt követő lakodalmat sem.

A 2020-as esküvő szezont illetőleg, egyenlőre az esküvőket csak szűk körben, kis létszámban lehet megtartani a kormányrendelet alapján.

 

Hogy mennyien lehet egyszerre jelen lenni az esküvői ceremónián, legyen szó polgári házasságkötésről vagy szertartásvezetővel tartott esküvőről, mindenhol az adott város vezetése dönti el.

Számos esküvői párommal, esküvői helyszínekkel és szolgáltatókkal történt egyeztetés során, az alábbi információkat és lehetőségeket szeretném megosztani, minden házasulandó párral!

Magyarországon a #koronavírus tetőzését 2020. május-június hónapra datálják. Amennyiben szerencsénk lesz és betartjuk a kormány által előírt óvintézkedéseket, talán a 2020. szeptemberi esküvőket meg lehet tartani.

Több mint 10 éves szakmai tapasztalatom,- a jelenlegi helyzetre való rálátásom,- és más szolgáltatókkal történt egyeztetés alapján, az alábbi lehetőséget javaslom számotokra.

  1. Keresni kell egy szimpatikus és mindenki számára megfelelő ÚJ 2021-es ESKÜVŐI IDŐPONTOT! Mindenkit arra buzdítok, hogy ne tétovázzon, hiszen a 2021-es esküvői szezon is kezd betelni, így minél előbb érdemes új időpontot lefoglalni.
  2. Az új lehetséges dátum kiválasztását követően egyeztessetek esküvői szolgáltatóitokkal, hogy szabad e még számukra az újabb kitűzött esküvői időpontot.
  3. Kössetek mindenkivel az új lefixált időpontra szerződést.
  4. Tájékoztassátok az új kitűzött dátumról a násznépet.
  5. Ne csüggedjetek, hiszen erre az embert próbáló helyzetre senki sem volt felkészülve.

A Koronavírus terjedését egyenlőre nem lehet tudni, hogy milyen mértékben lehet megfékezni, megállítani. Bízom benne, hogy a felelősségteljes társadalmi összefogás eredményeként Magyarországon is mielőbb visszaáll a társas érintkezés és a közösségi színterek mindennapi platformja.

Egy kis lélekemelő gondolat!

„Amikor a változás szelei fújnak,
a kétkedők falakat húznak,
az optimisták vitorlákat!”

Az élet nem áll meg, csak újra kell tervezni az adott helyzetben a meglévő lehetőségeket.
Nem kell senkinek elkeseredni, hanem pozitívan gondolkodni és step by step lépni előre!

A kormányrendelet aktuális döntéseit és a változásokat a https://koronavirus.gov.hu hivatalos oldalán lehet nyomon követni és kötelező érvényű irányadó magatartásnak tekinteni.

Mindemellett a legfontosabb, hogy legyünk türelmesek, segítőkészek és szeretetteljesek egymással nap mint nap!

Amennyiben felmerülő kérdésetek lenne, keressetek bizalommal!